ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

foot

Οι τάσεις στη βιομηχανία της μόδας αλλάζουν συνεχώς επηρεάζοντας όλον τον κόσμο της ομορφιάς. Διαρκώς εμφανίζονται νέα στιλ και ιδέες για την περιποίηση και την εξωτερική εμφάνιση. Κάθε δεκαετία έχει ένα ιδιαίτερο στυλιστικό χαρακτηριστικό που την κάνει διακριτή από τις προηγούμενες. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε το κοντό μαλλί των γυναικών της δεκαετίας του ’20 και τους άνδρες της περιόδου, με τη μπριλ κρίμ ή τη γυαλιστερή μπριγιαντίνη; Τις γυναίκες του ’40 με τις μπούκλες και το πανκ κούρεμα της δεκαετίας του ’70 ή τη χαίτη της δεκαετίας του ’80;

  • Ξεκίνα τη σταδιοδρομία σου στην κομμωτική σήμερα! Τώρα που οι απαιτήσεις για εξειδικευμένους και ικανούς επαγγελματίες, με φαντασία, ολοένα και αυξάνονται.
  • Ανακάλυψε την κομμωτική τέχνη και μάθε τα μυστικά της από τους επαγγελματίες της αγοράς.

Στη σημερινή κοινωνία που η περιποίηση των μαλλιών κατέχει σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων, το επάγγελμα του κομμωτή αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις. Νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανοίγονται στο επάγγελμα. Καινούριες τεχνικές, εξέλιξη στην τεχνολογία των υλικών αλλά και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Στο Ι.Σ.Α.Ε.Κ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ εξειδικευόμαστε για περισσότερο από τριάντα χρόνια στο χώρο της ομορφιάς, έχοντας ουσιαστικά στελεχώσει με κομμωτές και κομμώτριες σχεδόν όλα σύγχρονα κέντρα περιποίησης μαλλιών της Κρήτης, κομμωτήρια, διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες καλλυντικών προϊόντων φροντίδας μαλλιών. Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες ενός εργαστηρίου κομμωτικής ενώ παράλληλα συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς που διοργανώνουμε, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό. Στόχος μας, για όλους τους εκπαιδευόμενους, είναι η απόκτηση εμπειρίας, η εξειδίκευση και η επιπλέον κατάρτιση

Η φοίτηση στο ΙΕΚ διαρκεί δύο (2) σχολικά έτη που χωρίζονται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά εξάμηνα και ένα (1) εξάμηνο μαθητείας σε εργαστηριακό χώρο που μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια του 3ου ή του 4ου εξάμηνου ή μετά την αποφοίτηση. Οι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ενώ, όσοι μαθητές διαθέτουν τίτλο που έχει αντιστοιχία με την ειδικότητα, έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν απευθείας στο Γ΄ εξάμηνο.

Ο επαγγελματίας κομμωτής γνωρίζει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους. Κατέχει σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο και είναι αυτός που κατευθύνει τον πελάτη του σε ένα συγκεκριμένο στυλ και εμφάνιση.

Στο πλαίσιο της εργασίας του ο Κομμωτής χειρίζεται μηχανήματα κομμωτηρίου, εργαλεία κομμωτικής, μηχανές κουρέματος, στεγνωτήρες, πρέσες, ειδικά ψαλίδια, βούρτσες καθώς και ειδικά προϊόντα, όπως σαμπουάν, κρέμες, λοσιόν, τζελ, βαφές. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα σπουδών περιέχει ένα εύρος μαθημάτων που καλύπτει πλήρως τα κάτωθι πεδία: τεχνική και εφαρμοσμένη ανατομία/φυσιολογία, δερματολογία, αισθητική προσώπου, τεχνικές κομμωτικής, αρχές σχεδίου και αποτύπωση ιδεών στο χαρτί, τεχνολογία υλικών, εξοπλισμός και εργαλεία κομμωτικής, πρακτική εφαρμογή, υγιεινή χώρου, ασφάλεια, επικοινωνία, οργάνωση, διοίκηση και μάρκετινγκ.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους επαγγελματίες του Ι.Σ.Α.Ε.Κ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και να συζητήσετε μαζί τους για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών καθώς και για τις προοπτικές που ανοίγονται στην καριέρα σας.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε μας στα τηλέφωνα 2810310619, 2810318612 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει!

Φόρμα Ενδιαφέροντος