Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Αρχική /// ΙΕΚ /// Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένες επαγγελματίες με γνώσεις ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών. Στόχος του ΙΕΚ Παπάζογλου είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες που γνωρίζουν σε βάθος όχι μόνο Nail Art αλλά και αυστηρούς κανόνες υγιεινής, δερματολογία και κοσμετολογία.
Η τέχνη της Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής απαιτεί εξειδικευμένους επαγγελματίες. Πρακτικά σε κάθε ινστιτούτο ομορφιάς εργάζονται επαγγελματίες με εξειδίκευση στα άκρα.
Ο Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από το χώρο του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η περιποίηση των ποδιών να γίνεται από ελάχιστους επαγγελματίες του είδους, οι γνώσεις των οποίων είναι συνήθως εμπειρικές.

Το επάγγελμά μου
Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας-καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής» θα έχεις αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που σε καθιστούν ικανό στην περιποίηση χεριών και ποδιών και μπορείς να εφαρμόσεις σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής -ατομικής και χώρου.
Θα έχεις εκπαιδευτεί στη σημασία της καθαριότητας γενικά και ειδικά της αποστείρωσης εργαλείων για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους καθώς και στους κανόνες παροχής πρώτων – άμεσων βοηθειών σε περιπτώσεις αλλεργικών συμβάντων-ατυχημάτων-λιποθυμιών κ.λπ. κατά τη διάρκεια εφαρμογής των σχετικών τεχνικών εργασιών.

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ο Αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού ονύχων μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ακόλουθους τομείς απασχόλησης:
 • Σε Ινστιτούτα αισθητικής
 • Σε Κομμωτήρια
 • Σε εργαστήρια ποδολογίας
 • Σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ορθοπεδικό υπόδημα
 • Σε ορθοπεδικές κλινικές
 • Κατ’ οίκον εργασία με παροχή υπηρεσιών
 • Κέντρο ποδολογίας ( ανεξάρτητη επιχείρηση)
 Επαγγελματικά Δικαιώματα
Το Εκπαιδευτήριο Παπάζογλου, η κορυφαία επιλογή εκπαιδευτικής κατάρτισης στον τομέα της ομορφιάς, προσφέρει ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πτυχίο του Ι.Ε.Κ. Παπάζογλου αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.
Συγκεκριμένα, το πτυχίο που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή σου:
 • είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και εξωτερικό- ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 με βάση την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
 • σου δίνει τη δυνατότητα για το Κρατικό Δίπλωμα Πιστοποίησης που χορηγείται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, μετά την επιτυχή αποφοίτησή τους
Δικαίωμα εγγραφής
Στο Ι.Ε.Κ. Παπάζογλου γίνονται δεκτοί απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, κ.ά.). Επίσης, γίνονται δεκτοί φοιτητές ΑΕΙ / ΤΕΙ, που επιθυμούν επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, καθώς και εργαζόμενοι και επαγγελματίες που δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.
Η φοίτηση στο Ι.Ε.Κ διαρκεί 2 σχολικά έτη που χωρίζονται σε 4 εκπαιδευτικά εξάμηνα και 1 εξάμηνο μαθητείας (πρακτικής) που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 3ου ή του 4ου εξαμήνου ή μετά το πέρας των σπουδών.
 
Δικαιολογητικά εγγραφής
Ξεκίνα τώρα τις σπουδές σου στην ειδικότητα «Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας-καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής» του Ι.Ε.Κ. Παπάζογλου!
Α) Αν είσαι Έλληνας Υπήκοος ή Αλλοδαπός Υπήκοος με Ελληνικό Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:
 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ, κ.ά.),
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (δύο όψεις)
 • 3 πρόσφατες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
Β) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ξένο Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:
 • Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών, επικυρωμένο και μεταφρασμένο από Αρμόδια αρχή (Υπουργείο Εξωτερικών, Πρεσβεία, Δικηγόρο, κ.ά)
 • Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας με αυτούς των Ελληνικών Σχολείων
 • Φωτοτυπία Διαβατηρίου
 • 3 πρόσφατες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
Διαβάστε περισσότερα